Slide background
Slide background
Slide background

Voorwoord

Het familiebedrijf Pacapime is één van de grootste producenten van golfkarton in België en met dit materiaal creëert de onderneming talrijke toepassingen.

De kant-en-klare verpakkingen zijn vooral populair in de voedingssector, maar bieden onbeperkte mogelijkheden. Met de slogan “Ons golfkarton verpakt alles” verkoopt Pacapime geen lucht, want het bedrijf bewijst al meer dan 80 jaar dat het tot één van de marktleiders in zijn sector behoort.

De onderneming is bekend omwille van de degelijke kwaliteit van de producten en de flexibele instelling ten aanzien van de klant.

Voor de directie is deze website een goede gelegenheid om een gemeend dankwoord te richten tot alle interne medewerkers, klanten en leveranciers die een bijdrage leveren aan het welslagen van het bedrijf.

Paul and Ludo Pissens
Management


kantoor03
id0043
foto-bhs2

Historiek

in 1919 startte Antoon Pissens een kartonfabriek te Leuven en in 1927 betrok hij de familie Meurrens in de zaak. Pacapime zag het daglicht en de naam verwees zowel naar het papier en het karton als naar de zaakvoerders Pissens-Meurrens. De vestiging in Leuven werd tijdens de oorlog door bombardementen verwoest.

Na de oorlog verhuisde het bedrijf van Leuven naar Halle. Momenteel is het bedrijf nog steeds gevestigd in Halle.

De onderneming nam in 1976 een compleet nieuwe start nadat een zware brand de infrastructuur gedeeltelijk vernielde. De totale modernisering van het machinepark leidde daarna tot een explosieve groei in de jaren zeventig.

In het begin van de jaren 80 kwam de derde generatie: Tony, Ludo en Paul Pissens. Zij investeerden verder in ultramoderne productiemiddelen wat Pacapime de kans gaf om een belangrijke speler te worden in de Benelux.

In 2003 nam Pacapime een belangrijke participatie in het toenmalig Lammers & Van Cleeff, nu L.C. Packaging. Deze onderneming verzorgt, naast haar eigen activiteit van allerhande verpakkingsmatriaal voor groenten en fruit, ook onze binnenlandse en buitenlandse verkopen.

Pacapime blijft mee evolueren met de nieuwe trends op de markt.

Begin 2005 gingen we van start met hoogwaardige Masterflex-bedrukkingen.

En in 2007 werd geïnvesteerd in een nieuwe golfkartonmachine. In hetzelfde jaar werd de Revicart-machine in gebruik genomen voor het maken van Twinbox-dozen.

Begin 2009 start Pacapime in Hongarije om zich toe te spitsen op de Oost-Europese markt.

In 2010 werd een nieuwe rotatieve 6-kleurendruk machine in gebruik genomen.

Vandaag

Activiteiten

Pacapime vervaardigt zowel Amerikaanse dozen in diverse afmetingen als uitgestanste dozen en trays die een specifiek product verpakken. Daarnaast produceert het bedrijf Twinbox, een alternatief voor shelf ready packaging.

Klanten en werkgebied

Het werkgebied van Pacapime ligt voornamelijk in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. De voedingssector  neemt  meer dan 80% van de afzet voor zijn rekening.

Om de Oost-Europese markt te kunnen beleveren breidt Pacapime begin 2009 uit naar Hongarije.

Bedrijfsstructuur

De bedrijfsruimte te Halle neemt een bebouwde oppervlakte van 4,5 ha in beslag. De 150 medewerkers zijn verdeeld over 4 productiehallen,  de opslagruimte voor papier (6000 m²), de productieruimte (15000m²), de expeditie en stockage van afgewerkte producten (21000m²), en het administratief gebouw, de commerciële dienst en een afdeling onderzoek en ontwikkeling.

Our products


IMG_2370
DSC_00482

IMG_2341

Door onze nauwe samenwerking met LC Packaging hebben wij de mogelijkheid u diverse types kant en klaar opgezette dozen te leveren.

IMG_2337

IMG_2327
IMG_2325

About

Updated on 2015-03-30T12:53:55+00:00, by pacapime.