Slide background

Pacapime opteert voor een milieubewuste aanpak van aan de bron.


jpeg-1

Recyclage

Onze afvalstromen worden reeds in een vroeg stadium gescheiden en gesorteerd met het oog op een optimale recyclage/hergebruik.

Door deze scheiding van onze afvalstromen (papier + karton in balen, kartonnen kokers, hout, olie, metalen, plastiekfolie en snoeren, plastiek flessen, KGA, vaten, toners, slibkoek, …), kan het afval eenvoudiger door derden opgehaald en verwerkt worden.


environment-4

Pallet Poolsysteem

Pacapime biedt zijn klanten een uitgebreide keuze aan herbruikbare pallets.

Naast de traditionele poolsystemen zoals Euro, CHEP en IPP, heeft Pacapime een eigen pool aan zowel houten als plastiek pallets en vlonders.
Dit biedt de klant een goed alternatief boven de wegwerp pallets.


environment-5

Energie

Pacapime heeft het laatste decenium sterk geïnvesteerd in een verbetering van de gebouwen op zijn site. Hierbij wordt zowel aandacht besteet aan een betere verlichting, temperatuur en klimaat op de werkvloer.

Voor de aanmaak van stoom werd er overgeschakeld op 2 moderne stoomketels die werken op aardgas.
Pacapime is sinds 2005 aangesloten tot de auditconvenant.


bos

FSC

Wij bieden de klant de mogelijkheid om te opteren voor een FSC Mix gecertificeerd eindproduct. FSC®-C108747


waterzuiv
water

Afvalwaterzuivering

Proceswater, nodig voor het stomen en verlijmen van karton, wordt gefilterd, onthard en ondermeer behandeld met omgekeerde osmose zodat we zo min mogelijk water en energie verbruiken.

Het afvalwater beperken we tot het minimum (met nullozing als ultieme ambitie) en ook dit water wordt zowel mechanisch, operationeel als fysiochemisch behandeld zodat het zo zuiver mogelijk is vooraleer  te lozen of te hergebruiken in onze productieketen.FSC9WZGQg2

Environment

Updated on 2021-01-29T14:02:58+00:00, by pacapime.